INNERLIJK KIND

We hebben allemaal een innerlijk kind in ons. Het innerlijk kind blijft je hele leven bij je en heeft veel invloed op je volwassen leven.

Jouw innerlijk kind komt naar voren op het moment dat je in het hier en nu geconfronteerd wordt met een situatie, die lijkt op een situatie die je eerder hebt meegemaakt, maar waar je je niet meer bewust van bent. We zijn allemaal kind geweest en als kind denk je, dat wat er in jouw omgeving gebeurt, bijvoorbeeld de scheiding van je ouders, dit jouw schuld is. Jij bent waarschijnlijk niet lief genoeg, jij doet er blijkbaar niet toe,..

Hoe zie je dit terug in je huidige leven? Hoe herken je je innerlijk kind? Dat wat je hebt meegemaakt als kind roept gevoelens op en die waren wellicht zo overweldigend dat je ze diep hebt weggestopt ergens in je lijf. Zodat je ze niet meer hoefde te voelen. Op het moment echter, dat zich een situatie voordoet die dezelfde gevoelens oproept als destijds (eenzaamheid, er niet toe doen, niet belangrijk genoeg zijn, erbij willen horen, schuldgevoel,..) jouw innerlijk kind zich gelijk aandient. Je reageert dan ook op de situatie zoals een kind dit zou doen.


Je herkent het innerlijk kind op de volgende manieren: veel emotionele lading en uiting hiervan, overreageren, irrationeel zijn, je persoonlijk aangevallen voelen, schaamte, veroordelen van anderen, dagdromen, perfectionisme,…

Om dit onbewuste gedrag weer bewust te krijgen bij jezelf, kan Paarden Coaching je helpen. Paarden zijn in staat om je onbewuste aan te spreken en ik help je de vertaalslag te maken naar het bewuste deel in jezelf. Zodat jouw innerlijk kind zich gezien en gehoord voelt door jou. Pas als je je innerlijk kind accepteerd en lief hebt, kun je je eigen beperkende strategie├źn en overtuigingen gaan bekijken en wellicht loslaten. want heb jij ze als volwassene nog nodig? Dienen ze jou nog?