06 51 87 44 41

Wat is nu eigenlijk EFT?

EFT klachtenEFT staat voor Emotional Freedom Techniques.

EFT is ontdekt door Gary Graig.
Hij kwam erachter dat de oorzaak van alle negatieve emoties, een verstoring in het energie systeem van het lichaam is.
Er is dus iets geblokkeerd (verstoring) op een moment, dat je iets vervelends hebt meegemaakt in je leven.

Met andere woorden, elke keer als je met iets of iemand geconfronteerd wordt, die de oude emotie weer omhoog haalt bij jou, ga je reageren op dezelfde manier zoals je de allereerste keer deed.

Vaak zeg je achteraf tegen jezelf dat je wel wat heftig reageerde op dat wat er gebeurde, maar dit is dus niets anders dan jouw oude emotie die meespeelt! Je hebt dit ook niet in de hand, het gaat automatisch.

– Hoe werkt EFT?

In een sessie gaan we samen op zoek naar, nee niet de oude emotie, maar naar de meest recente. Als je weet wat dit is, kan je er een filmpje van maken in je hoofd en de emoties oproepen die daar bij horen.

Al denkende en voelende aan die emotie gaan we, door middel van korte klopjes op jouw hoofd en bovenlichaam en  tegelijkertijd het uitspreken van bepaalde zinnen de emotie neutraliseren.

Je herinnering aan dat wat er gebeurt is, blijft, maar de emotie wordt los gekoppeld van dat wat er gebeurt is. Hierdoor is de verstoring opgeheven en reageer je niet meer vanuit de “oude” emotie op een nieuwe situatie.